Huovilan puisto

Upea englantilaistyylinen maisemapuisto Kärkölässä!

Puiston kiehtova historia

Carl Constantin Collin on jättänyt pysyvät jäljet niin Kärkölään kuin Nizzaankin. Collinin perustama Huovilan puisto Kärkölässä on entisöity 1900-luvun alun asuunsa. Insinööri Collin on kuitenkin jäänyt salaperäiseksi hahmoksi. Hän opiskeli Ranskassa, hoiti suurtilaa Kärkölässä, perusti Huovilan maisemapuiston ja matkusteli ympäri maailmaa. Carl Collin asettui 1900-luvun alkuvuosina asumaan Ranskan Rivieralle, Nizzaan, minne hän rakennutti kaksikin taloa. Toinen taloista, Villa Huovila, on edelleen suosittu matkailunähtävyys.

Huovilan puiston historia on erittäin kiehtova ja elävä, se vaikuttaa edelleenkin koko kunnan alueella. Puistossa järjestetään tapahtumia ja ryhmäopastuksia tilauksesta.


Kotiseutumuseo

Huovilan puistossa toimii Kärkölä-seuran ylläpitämä Kärkölän kotiseutumuseo.

Kotiseutumuseon talonpoikaisessa pihapiirissä järjestetään kesäaikaan erilaisia tapahtumia, aitoissa on vaihtuvia näyttelyitä.


Huovilan puiston suunnistuskartta

Huovilan puistossa voi harrastaa myös suunnistusta. Kokeile löydätkö kaikki rastit Huovilan vaihtelevasta maastosta!

Harvinaiset kasvit

Huovilan puistoon on istutettu monia harvinaisia kasveja, kuten papulanruusuja, rusokuusamia sekä töyhtöangervoja. 
Tule ihastelemaan kesän väriloistoa!


Hiidenmäen metsäpolku

Hiidenmäki on osa Salpausselän harjumuodostelmaa ja se on maisemallisesti arvokas kohde.

Hiidenmäen pääsee kulkemaan metsäistä reittiä pitkin. Luontopolun pituus on 1,2 km ja sen kiertäminen kestää tunnin verran. Hiidenmäen päällä on huvimaja, jossa voi syödä eväitä ja ihailla maisemaa Kärkölän kirkolle päin.


QR-koodit

Huovilan puistoon on asetettu 21 QR-koodia, joista saa lisää tietoa eri kasveista, sekä muista puiston mielenkiintoisista kohteista.

QR-koodeja pääsee lukemaan mobiililaitteella (älypuhelin tai tabletti), jos siitä löytyy kamera ja internet-yhteys. Laitteeseen asennetaan ilmainen lukijasovellus (esimerkiksi QR & Barcode Scanner, Gamma Play) sovelluskaupasta. Sovellus avataan ja koodi skannataan osoittamalla kameralla kohti QR-koodia, tämän jälkeen aukeaa sen mukainen web-sivu.

Tule ja tee omatoimikierros seuraamalla QR-koodeja!

- ASIAKASPALVELU -

044 770 2200
ma-pe klo 9-15
kirjaamo@karkola.fi

- HUOVILAN PUISTO -

Kahvio - info
044 770 2228
(kesä-elo, ke-su klo 11-17)
kirjaamo@karkola.fi