Huovilan puisto

Upea englantilaistyylinen maisemapuisto Kärkölässä!

Carl Constantin Collinin perustama Huovilan puisto on Suomessa ainutlaatuinen englantilaistyylinen maisemapuisto, joka on restauroitu 1900-luvun alun asuunsa.

Puisto sijaitsee Kärkölän kirkonkylässä lehtomaisessa purolaaksossa, jonne on istutettu ja elää luonnonvaraisena lukuisia harvinaisia kasveja. Puiston osoite on Museontie, 16610 Kärkölä.

Huovilan historia on erittäin kiehtova ja elävä, se vaikuttaa edelleenkin koko kunnan alueella. Puistossa järjestetään tapahtumia ja opastettuja kierroksia.

Kasvit

Huovilan puistoon on istutettu monia harvinaisia kasveja, kuten papulanruusuja, rusokuusamia sekä töyhtöangervoja. 

Huovilan puistossa toimii kasvimyymälä. Siellä myydään puiston kasvien ylimääräisiä jakotaimia. Valikoima vaihtelee kausittain.

Hiidenmäen metsäpolku

Hiidenmäki on osa Salpausselän harjumuodostelmaa ja se on maisemallisesti arvokas kohde. 

Hiidenmäen pääsee kulkemaan metsäistä reittiä pitkin. Luontopolun pituus on 1,2 km ja sen kiertäminen kestää tunnin verran. Hiidenmäen päällä on huvimaja, jossa voi syödä eväitä ja ihailla maisemaa Kärkölän kirkolle päin. 

Lue lisää!

Kotiseutumuseo

Huovilan puistossa toimii Kärkölä-seuran ylläpitämä Kärkölän kotiseutumuseo. 

Kotiseutumuseon talonpoikaisessa pihapiirissä järjestetään kesäaikaan erilaisia tapahtumia, aitoissa on vaihtuvia näyttelyitä. 

Lue lisää!  

Tapahtumat

Huovilan puistossa järjestetään myös tapahtumia, kuten kesäteatteriesityksiä, vanhojen autojen kokoontumisajoja sekä vuosittaiseksi perinteeksi muotoutunut valon ja musiikin ilta: 

"Illan hämärtyessä sadat kynttilät ja lyhdyt muuttavat puiston syksyiseksi ihmemaaksi. Ilman täyttää musiikki. Tuuli kantaa mukanaan tuoksuja puutarhasta ja nuotiosavusta. Paistuvat makkarat ja letut nostavat veden kielelle..."

Tapahtumista ilmoitetaan tarkemmin Huovilan puiston Facebook-sivulla, tykkää sivusta pysyäksesi ajan tasalla! 

Kahvila

Huovilan puistosta löytyy kahvila, jossa on tarjolla pientä purtavaa ja herkkuja. Pysähdy herkuttelemaan kesäretken jälkeen! 

Kahvila on auki puiston kauden aikataulun mukaisesti. Tarkemmat aikataulut löytyvät sivulta aukioloajat ja ajo-ohjeet.

Opastetut kierrokset

Kesän 2020 opastetut kierrokset on jouduttu peruuttamaan poikkeustilan takia. Puistossa voi kiertää omatoimikierroksen seuraamalla QR-koodeja.

QR-koodit

Huovilan puistoon on asetettu 11 QR-koodia, joista saa lisää tietoa valituista kasveista, sekä muista puiston kohteista. Kesäkuun 2020 aikana puistoon lisätään 10 uutta koodia.

QR-koodeja pääsee lukemaan mobiililaitteella (älypuhelin tai tabletti), jos siitä löytyy kamera ja internet-yhteys. Laitteeseen asennetaan ilmainen lukijasovellus (esimerkiksi QR & Barcode Scanner, Gamma Play) sovelluskaupasta. Sovellus avataan ja koodi skannataan osoittamalla kameralla kohti QR-koodia, tämän jälkeen aukeaa sen mukainen web-sivu.

KÄRKÖLÄN KUNTA

Yhteystiedot

Käyntiosoite:
Virkatie 1, 16600 Järvelä
Y-tunnus: 0148268-9

Asiakaspalvelu

044 770 2200
ma-pe klo 9-15
karkolan.kunta@karkola.fi

Huovilan puisto

044 770 2227 (puutarhuri)
044 770 2228 (kahvila)
karkolan.kunta@karkola.fi